Saturday, 13 July 2013

Tutorial : Link Hover

Assalamualaikum

 Hari ni fa nak ajar korang macam mana nak buat LINK HOVER . Sebelum tu , korang check sini dulu -> Click.

Hihi gracias! Okey kali ni link hover ya , kalau korang sentuh ,  automatik tanpa disuruh , akan jadi double. So kalau nak, lets do IT!


1. dashboard > design  > edit HTML
2. search code ini :  a:hover {

3. copy code bawah ni & paste di BAWAH code  a:hover {
text-transform:lowercase;color: #E3CDCC;text-shadow:5px 10px 1px #E3CDCC;text-decoration:none;-webkit-transition-timing-function: ease-out;-webkit-transition-duration: 250ms;-moz-transition-timing-function: ease-out;-moz-transition-duration: 350ms;}
4. tekan butang PREVIEW
5. Kalau dah jadi, tekan SAVE.
6. Selesai. Hee

P/S : korang boleh tukar/ ubah kod warna HTML yang berwarna merah  dengan warna yang lain. Ikut minat korang la. Korang boleh pergi  SINI untuk pilih kod yang korang nak.